UDRUGA EDUKACIJSKIH REHABILITATORA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

POZIVA   ČLANOVE  UDRUGE,  I SVE OSTALE  ZAINTERESIRANE STRUČNJAKE 
KOJI RADE S OSOBAMA  S  TEŠKOĆAMA U RAZVOJU  NA
 

PREDAVANJE / RADIONICU

"Procjena radnih sposobnosti učenika s teškoćama i osoba s invaliditetom"

Predavači : Olgica Jukić, prof.eduk.reh. i savjetnik mr.sc.Tatjana Kovačić, prof.savjetnik

        Procjene sposobnosti djece s teškoćama započinju u vrtićkoj dobi i najčešće završe s osnovnom školom tj. tijekom osmog razreda i profesionalnog informiranja. Možemo se pohvaliti da kroz sustav obrazovanja osim umjeravanja u njima primjeren program učenicima s teškoćama omogućen je niz oblika podrške i rehabilitacije. No, možemo li se pohvaliti dostatnom procjenom učenikovih radnih sposobnosti ?

Prošle godine 2021. nizom seminara  i konferencija naglašavana je potreba za što boljom procjenom učenikovih radnih sposobnosti, a s time u skladu i školovanje u za učenika primjerenom zanimanju.

    Jedan od instrumenata kojima se procjenjuje radna sposobnost učenika s teškoćama i osoba s invaliditetom jest  MELBA, instrument osmišljen u Njemačkoj, Siegen.

  Namjera nam je članovima vaše UERGZIZŽ približiti vrijednosti i načine upotrebe ovog instrumenta. Nastavno tome informirati vas o skorašnjim edukacijama za dobivanje licence za rad s Melbom.

 Edukacija će biti organizirana pod pokroviteljstvom Komore edukacijskih rehabilitatora.

  Cilj nam je edukacijskim rehabilitatorima omogućiti da steknu nova znanja procjene radnih sposobnosti učenika s teškoćama.

 

Prijavljeni članovi UERGZIZŽ na svoju mail adresu  dobit će poveznicu za uključenje  u  predavanje.

 

Prijave izvršiti do 29.01.2022. preko poveznice ovdje. Svi prijavljeni će dobiti link na kojem mogu prisustvovati online predavanju uživo. Predavanje će se održati 31.01.2022. (ponedjeljak) u 18:00 sati ONLINE.

 

Ovdje se možete prijaviti za predavanje.