UDRUGA EDUKACIJSKIH REHABILITATORA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

POZIVA   ČLANOVE  UDRUGE,  I SVE OSTALE  ZAINTERESIRANE STRUČNJAKE 
KOJI RADE S OSOBAMA  S  TEŠKOĆAMA U RAZVOJU  NA
 

PREDAVANJE / RADIONICU

"PECS - Komunikacija putem razmjene sličica
- primjer dobre prakse"

Predavač: Iva Kovačić, mag.rehab.educ. SI pedagog i 
               Mateja Vukašinec, mag.rehab.educ.,SI pedagog

 

      Komunikacija putem razmjene sličica je metoda koja razvija rani ekspresivni govor koristeći slike. Prilagođen je djeci i osobama različite dobi i teškoća te se može koristiti u različitim aspektima života. Utemeljen je na principima ABA metode i usmjeren ja na  funkcionalnu komunikaciju. Podrška je pomoću koje djeca /odrasli mogu uspostaviti komunikaciju s drugima što osigurava socijalnu interakciju u različitim okolinama.

   Omogućuje započinjanje komunikacije, bolje razumijevanje te se tako smanjuju reakcije frustracije, povećava samopouzdanje i kvaliteta života.

  Kroz predavanje sudionici će se upoznati s važnošću primjene komunikacije razmjenom sličica kao alternativnog komunikacijskog sustava u svoj svakodnevni rad s osobama sa složenim komunikacijskim teškoćama. Nadalje, kroz primjer dobre prakse vidjeti će primjenu komunikacije putem razmjene sličica u radu s osobama s poremećajima iz spektra autizma.

Prijavljeni članovi UERGZIZŽ na svoju mail adresu  dobit će poveznicu za uključenje  u  predavanje.

Prijave izvršiti do 13.03.2022. preko poveznice ovdje. Svi prijavljeni će dobiti link na kojem mogu prisustvovati online predavanju uživo. Predavanje će se održati 15.03.2022. (utorak) u 18:00 sati ONLINE.

Ovdje se možete prijaviti za predavanje.