UDRUGA EDUKACIJSKIH REHABILITATORA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

POZIVA   ČLANOVE  UDRUGE,  I SVE OSTALE  ZAINTERESIRANE STRUČNJAKE 
KOJI RADE S OSOBAMA  S  TEŠKOĆAMA U RAZVOJU  NA
 

PREDAVANJE / RADIONICU

"Psihološka procjena djece sa intelektualnim teškoćama"

Predavač: dr.sc .SNJEŽANA BILAĆ, prof. psihologije, specijalist kliničke psihologije i psihoterapeut

     Psihološka procjena djece s intelektualnim teškoćama (IT) treba biti cjelovita i zahvatiti osnovne aspekte : psihomotorni razvoj ( kod mlađe djece ), opće i specifične intelektualne sposobnosti, akademsko postignuće te adaptivno funkcioniranje. Pri tom se koriste  standardizirani psihodijagnostički postupci ( testovi, ljestvice procjene), kao i opažanje ponašanja.

         Danas se u dijagnosticiranju IT veća težina daje adaptivnom ponašanju, što se nerijetko izostavlja u procesu psihodijagnostike. Pri tom teškoća u adaptivnom funkcioniranju treba biti povezana s niskim intelektualnim sposobnostima, a ne komorbiditetom. U  slučaju komorbiditeta  profil intelektualnih sposobnosti može biti neujednačen, što komplicira postavljanje dijagnoze IT ( potreban je oprez u zaključivanju uz obavezan retest i praćenje )

U predavanju će se dati prikaz dijagnostičkih postupaka te primjeri kod djece s komorbiditetm.

Prijavljeni članovi UERGZIZŽ na svoju mail adresu  dobit će poveznicu za uključenje  u  predavanje.

Prijave izvršiti do 25.04.2022. preko poveznice ovdje. Svi prijavljeni će dobiti link na kojem mogu prisustvovati online predavanju uživo. Predavanje će se održati 27.04.2022. (srijeda) u 18:00 sati ONLINE.

Ovdje se možete prijaviti za predavanje.