UDRUGA EDUKACIJSKIH REHABILITATORA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

POZIVA   ČLANOVE  UDRUGE,  I SVE OSTALE  ZAINTERESIRANE STRUČNJAKE 
KOJI RADE S OSOBAMA  S  TEŠKOĆAMA U RAZVOJU  NA
 

PREDAVANJE / RADIONICU

"Uloga edukacijskog rehabilitatora u radu s gluhom djecom"

Prirodna i stručna podrška razvoju Kada? Što? Zašto?

 

Predavač : Tereza Szavai-Radić, dipl. def. surdolog

Uloga edukacijskog rehabilitatora je važna u rehabilitaciji djece koja se ne mogu školovati u redovnom sustavu školovanja kroz sve razine školovanja. Rehabilitacijski postupci koriste različite komunikacijske tehnike tijekom školovanja. Razvoj i podizanje razine komunikacije ka složenoj je danas pravo svake gluhe i nagluhe osobe. Populacija gluhih učenika i studenata u novije vrijeme ima na raspolaganju HZJ. Zanimljivo je koliko je prisutan u rehabilitaciji i podučavanju. Koja je razina poznavanja jezika kojom se podučava i prevodi.  Koja je razina usvojenosti HZJ od druge strane.  Kvalitetna povratna informacija omogućuje kvalitetniji rad višu razinu stjecanja znanja i vještina za život.

U predavanje su uključeni dijelovi „Iskustvene radionice za čujuće od gluhih“. Iskustvenu radionicu je osmislila gluha osoba, imajući u vidu vlastito školovanje i učenje kroz život za život.

Prijave izvršiti do 11.12.2020. preko poveznice ovdje. Svi prijavljeni će dobiti link na kojem mogu prisustvovati online predavanju uživo. Predavanje će se održati 14.12.2020. (ponedjeljak) u 18:00 sati ONLINE.

Ovdje se možete prijaviti za predavanje.