UDRUGA EDUKACIJSKIH REHABILITATORA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

POZIVA   ČLANOVE  UDRUGE,  I SVE OSTALE  ZAINTERESIRANE STRUČNJAKE 
KOJI RADE S OSOBAMA  S  TEŠKOĆAMA U RAZVOJU  NA
 

PREDAVANJE / RADIONICU

"PODD sustav potpomognute komunikacije"

PredavačiJOSIPA BLAŽEVIĆ, ma.rehab.educ., napredni PODD praktičar
                 DORA VUKUŠIĆ, mag.rehab.educ., napredni   PODD praktičar

         PODD je sredstvo asistivne tehnologije, odnosno njenog dijela – alternativne i augumentativne komunikacije /AAK/ u Hrvatskoj poznate i pod terminom potpomognuta komunikacija /PK /. Autorica PODD metode je Gayle Porter, logopedinja iz Australije koja je u suradnji s CPEC (Cerebral Palsy Education Centre ) ovaj komunikacijski sustav razvijala tijekom više od 15 godina, čime je PODD postao jedinstven primjer pragmatički organiziranog komunikacijskog  sredstva koji osigurava autonomnu komunikaciju bilo kojoj osobi koja se suočava s nekim oblikom komunikacijskog odstupanja.

      PODD označava način na koju su organizirane riječi-simboli unutar komunikacijske knjige ili komunikacijskog uređaja .Vokabular organiziran na taj jedinstven način potiče izražavanje i razumijevanje jezika osobama s komunikacijskim odstupanjima.

     Cilj je osigurati autonomnu komunikaciju odnosno vokabular koji se može koristiti u različitom okruženju, različitoj tematici uz širok spektar različitih poruka. PODD je dizajniran kao alat za komunikaciju koji je koristan u svim situacijama u kojima bi se osoba mogla naći.

Prijave izvršiti do 02.07.2023. preko poveznice ovdje. Svi prijavljeni će dobiti link na kojem mogu prisustvovati online predavanju uživo. Predavanje će se održati 05.07.2023. (srijeda) u 18:00 sati ONLINE. 

Ovdje se možete prijaviti za predavanje.